Небувало морозний грудень: Пекін побив 70-річний рекорд з холодів

Небувало морозний грудень: Пекін побив 70-річний рекорд з холодів

Китайська столиця оновила рекорд кількості годин температури нижче 0 °С у грудні, який у Пекіні будо зафіксовано у 1951 році. 

Як пише Reuters, у провінціях на півночі та північному-сході минулого тижня спостерігалися небувалі досі морози, подекуди стовпчик термометра досягав позначки у -40 °С. 

Дані пекінської метеообсерваторії свідчать, що з 11 по 24 грудня китайська столиця пережила більш як 300 годин мінусової температури. Вказаний показник став максимальним з 1951 році, коди почала вестися реєстрація спостережень.

Фахівці також виявили, що у цьогорічному грудні у Пекіні девʼять днів поспіль температура перебувала на рівні нижче -10 °C.

Через непритаманні регіону морози в столиці КНР з'явились проблеми з опаленням. 

Водночас пів року тому Пекін зафіксував найспекотніший червневий день в історії - температурний показник перевищив значення у +40 °C.

Нагадаємо, науковці дійшли висновку, що період з листопада 2022 по кінець жовтня 2023 року став найспекотнішим на планеті за 125 000 років. Вчені попереджають, що температурних рекордів тільки більшатиме. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в цьогорічному звіті Lancet Countdown дослідники заявили, що глобальне потепління матиме катастрофічний вплив на населення планети та поставить під загрозу виживання мільярдів люей по усьому світу якщо світова спільнота якнайшвидше не почне вживати заходів для послаблення кліматичної кризи.

 

 

Головне