Небезпека ударів з моря є, хоча росіяни розміщують кораблі далі від берега, – Гуменюк

Небезпека ударів з моря є, хоча росіяни розміщують кораблі далі від берега, – Гуменюк

Небезпека ракетних ударів з моря є попри те, що російські війська розміщують свої кораблі-ракетоносії подалі від берега.

Про це заявила речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк під час інтервʼю на "Ми-Україна".

За її словами, у Чорному морі наразі корабельне угруповування майже згорнуто – до трьох-п'яти одиниць перебувають на бойовому чергуванні. Це певний результат попередньої роботи ЗСУ, який пов'язаний з нашими "переконливими" ударами по інфраструктурі та по самих бойових одиницях Чорноморського флоту рф.

"Вони навіть місця дислокації обрали для себе далі від контрольованого Україною берега. Отже, для них зона Чорноморського театру військових дій, як її називають моряки, стала для них небезпечною. При цьому зберігається небезпека ракетних ударів, тому що ракетне озброєння морське, яке вони мають, здатне долати відстань по 2,5 тис. кілометрів, тобто ракети продовжують загрожувати всій території України, і використовувати їх ворог вже практикувався – навіть з пунктів базування", - наголосила Гуменюк.

Однак у росіян спостерігаються труднощі, які пов'язані з інфраструктурою. Уся вона розміщена в Севастополі, що в Криму, а там зараз для Чорноморського флоту рф небезпечно.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України досить вправно нищать ППО ворога. Через це у окупантів вже подекуди спостерігається дефіцит засобів протиповітряної оборони. При цьому Гуменюк додала, що про нестачу засобів ППО у противника свідчить їхнє використання РЕБ.

Головне