"Не варто боятись": Сікорський відповів на ядерні погрози Кремля

Захід не повинен серйозно сприймати російські погрози щодо використання ядерної зброї при ухваленні рішень стосовно зняття обмежень на застосування Україною західного озброєння.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю "Європейській правді" під час свого візиту до Києва.

Він підкреслив, що з точки зору міжнародного права, російські аеродроми, з яких запускають ракети для атак на Україну, можуть бути законними військовими цілями, навіть якщо вони розташовані далеко від лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Велика Британія стурбовані можливою передачею ядерних технологій Ірану від росії

Сікорський також зазначив, що не розуміє затримок у знятті обмежень для України на використання західної зброї, враховуючи численні воєнні злочини росії.

"Я чую від західних журналістів про "червоні лінії" Путіна і про путінські погрози ескалацією. Але ж у нас теж є свої червоні лінії, а про них чомусь ніколи не питають. А по-друге, я не думаю, що є щось таке, чого б Путін ще не робив, але зробить у відповідь на наші дії... Я би дуже здивувався, якби він виявився настільки божевільним, щоб почати війну з НАТО. Так само його погрози про ядерну зброю також лишаються порожніми", - сказав голова польського МЗС.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Безос розробляє аналог GPS для захисту світової навігацію від російських атак.

Головне