Не тільки "Нафтогаз": про кібератаки заявили в "Укрпошті", системі "Шлях" та "Укртрансбезпеці"

Не тільки

Після "Нафтогазу" про потужну кібератаку повідомили в "Укрпошті", системі "Шлях" та "Укртрансбезпеці".

Про це повідомляють пресслужби компааній у соцмережах.

"Укрпошта" заявила про серйозний технічний збій у своїх IT-системах та пообіцяла відновити всі послуги у найближчий час.

Великий технічний збій стався у їхніх IT-системах. Співробітники активно працюють над виправленням проблеми та відновленням нормального функціонування, проте це може зайняти певний час.

Тим часом відділення "Укрпошти" продовжують видачу посилок, а також приймати платежі. Інші послуги будуть відновлені пізніше.

Також "Укртрансбезпека" повідомила про схожу проблему з технічним збоєм у роботі свого дата-центру. У зв'язку з цим тимчасово обмежений доступ до системи "ШЛЯХ" та офіційного сайту. Технічний відділ вже працює над вирішенням цієї проблеми та очікується відновлення роботи системи найближчим часом.

Перед цим компанії "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" заявили про масштабну кібератаку на один із своїх дата-центрів.

Про час відновлення роботи сервісів Нафтогаз повідомить згодом.

Нагадаємо, "Київстар" оцінив збитки від кібератаки, яка сталась у вівторок, 12 грудня, у 3,6 млрд гривень. Тоді хакерам вдалося зламати захист мобільного оператора через обліковий запис одного зі співробітників компанії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, затримка з виділенням коштів Україні від США повʼязана з тиском Трампа.

Головне