Не слід виключати наступ рф на Сумщину, - Демченко

Не слід виключати наступ рф на Сумщину, - Демченко

Російська окупаційна армія може розпочне наступ на Сумську область з метою відволікти українські сили від інших ділянок фронту.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі "Радіо Свобода".

Демченко підкреслив, що такий варіант розвитку подій не можна виключати, оскільки ворог може в будь-який момент спробувати тактику, подібну до тієї, яка зараз застосовується на Харківському напрямку. Це може призвести до розтягнення лінії фронту та розтягнення сил оборони України.

Він наголосив на тому, що довжина кордону на цьому напрямку досить велика - понад 560 кілометрів. Навіть з урахуванням сил, які можна мобілізувати для захисту, Україна повинна тримати свою оборону потужною.

"Поки ми маємо такого сусіда, звісно, що треба бути готовим до розвитку будь-яких ситуацій. І власне ми маємо продовжувати нарощувати наші оборонні можливості…Треба також розуміти, що протяжність кордону з нашим ворогом досить велика. Тільки по Сумській області – понад 560 кілометрів. І, власне, навіть залучаючи ті сили, які ми маємо, які ми можемо туди залучити, ми маємо тримати нашу оборону потужну, бо ворог переважає і по техніці, і по засобах ураження, і по особовому складу", - сказав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки надали Україні електрообладнання для допомоги у ремонті електромережі Харкова, пошкодженої внаслідок російських атак. 

Головне