Не радянського типу і коштує менш як $1 млн: Федоров розрив деталі ракети "Паляниця" 

Не радянського типу і коштує менш як $1 млн: Федоров розрив деталі ракети

Україна оголосила про створення нового далекобійного озброєння під назвою "Паляниця", здатного завдавати ударів по території рф без дозволу західних союзників. Це вітчизняне поєднання ракети та безпілотника розроблене у відповідь на повітряне домінування рфта обмеження щодо використання західної зброї проти цілей на російській території. 

Голова Мінцифри Михайло Федоров у коментарі AP назвав вартість нової розробки. За його словами, ціна однієї "Паляниці" становить менше мільйона доларів, при цьому Україна ще й активно працює над зменшенням цієї суми. За словами міністра, військові звертаються до приватних компаній для оптимізації виробництва, оскільки "приватний ринок неймовірно швидко генерує рішення".

Один із спеціалістів, який брав участь у створенні "Паляниці", анонімно повідомив, виданню, що це абсолютно нова розробка "з нуля", започаткована близько 18 місяців тому. Ракета має твердопаливний прискорювач для розгону та реактивний двигун для подальшого польоту.

Федоров також наголосив на стратегічній перевазі нової зброї.

"Неможливо виробити достатньо систем ППО для захисту такої великої території [як росія]. Для нас це відкриває можливість діяти глибоко в тилу ворога" , - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети-дрони “Паляниця” здатні уражати аеродроми тактичної та стратегічної авіації рф, - експерт

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ході форуму "Україна 2024. Незалежність" президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вперше випробувала балістичну ракету власного виробництва. 

Головне