Не працюють аеропорти і банки: у світі стався глобальний збій

Не працюють аеропорти і банки: у світі стався глобальний збій

По всьому світу спостерігаються технічні збої в роботі телеканалів, аеропортів і банків через масштабний збій у роботі Windows.

Це спричинило зупинку роботи американського бюджетного авіаперевізника Frontier Airlines і кількох конкурентів на кілька годин. Пізніше компанія усунула проблему з хмарними сервісами, через яку авіакомпанії змушені були призупинити польоти.

"Наші системи порушені збоєм Microsoft, який також торкнувся інших компаній", – повідомила Frontier, пропонуючи відшкодування пасажирам за завдані незручності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Новій пошті", Vodafone та SenseBank стався збій у роботі: усі подробиці

Федеральне управління цивільної авіації повідомило, що Frontier попросила призупинити вильоти зі Сполучених Штатів. За даними сервісу FlightAware, 18 липня Frontier скасувала 147 рейсів і затримала 212.

Allegiant затримала 45% своїх літаків, а Sun Country – 23% рейсів. Компанії не надали деталей щодо кількості рейсів, але повідомили про труднощі на своїх сайтах.

Turkish Airlines призупинила польоти через «великий глобальний збій». До того ж у всіх аеропортах Іспанії стався "інцидент з комп'ютерними системами".

Декілька аеропортів Великої Британії також були змушені призупинити польоти. Також британский телеканал SkyNews був відключений від мережі через глобальний збій.

В Австралії у людей вибиває помилку BSOD.

Чому так сталося?

 

Проблема може бути пов'язана з програмним забезпеченням компанії CrowdStrike, що займається кібербезпекою. Ця інформація поки не підтверджена. Антивірус призводить до зависання комп'ютерів, що працюють на базі операційної системи Windows.

Bloomberg пов’язує це зі збоєм онлайн-сервісів корпорації Microsoft Corp, зокрема в онлайн-службах Azure і 365.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у чотирьох прикордонних областях запустять систему блокування антиукраїнського мовлення.

Головне