Не останнє подібне рішення: Костін прокоментував обвинувачення США чотирьом військовим рф

Не останнє подібне рішення: Костін прокоментував обвинувачення США чотирьом військовим рф

Висунуте Сполученими Штатами Америки обвинувачення чотирьом російським військовим є історичним рішенням. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Офільник Офісу генерального прокурора України висловив переконання, що у майбутньому Америка висуне нові обвинувачення російським воєнним злочинцям.

"США висунули обвинувачення чотирьом військовим, пов'язаним із росією. Це перше в історії обвинувачення від іншої країни, яка в рамках власної юрисдикції здійснює розслідування воєнних злочинів рф", - зазначив Костін.

Водночас він нагадав, що нині вже 24 країни проводять власні розслідування російських воєнних злочинів в Україні.

"Висунуте американською стороною обвинувачення - це історичний результат, який став можливим, зокрема, завдяки нашій системній співпраці з Міністерством юстиції США", - зазначив голова ОГПУ.

І додав: "Можу запевнити, що це не останнє висунуте обвинувачення щодо російських злочинців від наших американських колег", - запевнив головний прокурор України.

Разом з тим Костін висловив подяку своєму американському колезі Мерріку Гарланду за рішення США. Також сторони обговорили свої подальші дії.

Крім того голова Офісу генпрокурора розповів про слухання Гельсінської комісії в Конгресі США щодо законопроєкту "Про відновлення економічного процвітання і можливостей для українців". Він назвав проєкт дуже важливим для України, оскільки документ передбачає можливість адміністративної конфіскації російських активів, які можна буде спрямувати на відшкодування збитків, завданих Україні війною. У цьому контексті генпрокурор наголосив, що українці повинні отримати компенсацію за рахунок коштів держави-агресора рф.

Андрій Костін, разом з тим, подякував за організацію цього обговорення голові комісії Джо Вілсону, конгресменові Коену, сенаторам Блюменталю та Вайтгаузу, голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку, а всім учасникам - за змістовну дискусію. Також він назвав символічним те, що ці події пройшли у День Збройних сил України.

"Це чіткий сигнал підтримки від наших партнерів - і в протистоянні агресору, і в боротьбі за справедливість", - заявив генпрокурор України.

Як повідомляли "Ми-Україна", США вперше висунули обвинувачення російським військовим за катування в Україні. Чотирьох військових, пов'язаних з росією, підозрюють у катуванні та жорстокому поводженні з американським громадянином під час окупації Херсонщини.

Головне