Не може нормально спати: на Хмельниччині чоловік подав до суду на росію

Не може нормально спати: на Хмельниччині чоловік подав до суду на росію

У Хмельницькій області чоловік виграв справу в суді, яка зобов'язує росію виплатити йому компенсацію в розмірі 200 тисяч гривень за моральну шкоду, заподіяну війною.

Про це йдеться в постанові Хмельницького апеляційного суду.

Ухвала суду встановила цю суму відшкодування.

У своєму позові чоловік стверджував, що війна суттєво призвела до порушення його прав та моральних страждань. Він поскаржився на незручності, спричинені повітряними тривогами та тривалим перебуванням в укритті, що призвело до стресу та порушень сну. Також він зазначив погіршення стосунків з оточуючими та негативний вплив лідерів громадської думки на його психічний стан і процеси старіння.

Хоча міськрайонний суд спочатку відхилив його позов, чоловік подав апеляцію, просячи переглянути справу. Крім того, Кабінет Міністрів України подав відкликання на апеляційну скаргу, наголошуючи на її необгрунтованості та відсутності доказів.

В результаті суд вирішив, що росія повинна виплатити чоловіку компенсацію в розмірі 200 тисяч гривень за моральні страждання, спричинені війною.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Міноборони закликали ІТ-фахівців пропонувати свої програмні рішення для Сил оборони.

Головне