Не лише авіація: Подоляк розповів про ключові пріоритети України щодо зброї

Не лише авіація: Подоляк розповів про ключові пріоритети України щодо зброї

Україна потребує різної зброї, зокрема, й ствольної артилерії, й бронетехніки, й снарядів, а також безпілотної та штурмової авіації. Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За його словами, наступ має декілька складових, тому й зброя Україні потрібна різна.

"Перш за все, нам потрібна ствольна артилерія, про яку ми менше говоримо, але це не означає, що нам не потрібна величезна кількість снарядів, щоб мати паритет. Друга складова - РСЗВ, включно з ракетами великої дальності. Бронетехніка, яка потрібна не через певний час, а вже за місяць-півтора. На "Рамштайні" (у лютому - ред.) будуть підбиватися підсумки того, що вже є, а тоді можна буде говорити про іншу зброю. І, повірте, безпілотна авіація - ключовий пріоритет, штурмова авіація - ключовий пріоритет. Я думаю, що країни між собою вже про це говорять", - наголосив Подоляк.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що процес переговорів українських політиків із західними щодо передання Збройним силам України винищувачів потребує певного часу так само, як це було з танками.

Головне