Не хочуть псувати вибори черговими знищеними кораблями: Плетенчук про відсутність суден рф в Чорному морі

Не хочуть псувати вибори черговими знищеними кораблями: Плетенчук про відсутність суден рф в Чорному морі

Росіяни продовжують тактику із утриманням свої кораблів в пунктах базування. Окупанти не ризикують виводити бойові кораблі в акваторії Чорного або Азовського морів, особливо на тлі так званого електорального процесу в рф. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук. 

Він вкотре наголосив на тому, що Україна перехопила ініціативу в Чорному морі, а росіянам не залишається нічого іншого, аніж шукати вихід. 

"Ініціатива на боці України означає, що ворог вимушений шукати зараз протидію для того, щоб вийти з цієї патової ситуації. Протягом досить невеликого часу в них сталась втрата трьох одиниць завдяки роботі Сил оборони. Тому зараз вони знаходяться в пошуку тактичних рішень, аби уникнути подальших втрат", - пояснив Плетенчук.

Як відомо, станом на ранок 17 березня у Чорному та Азовському морях немає жодного ворожого судна. Натомість в Середземному морі росія тримає три кораблі - серед них два носій високоточного озброєння - ракет "Калібр" - сукупним залпом до 12 одиниць.

Нагадаємо, 11 березня українські воїни Повітряних сил уразили російський танкер "Механік Погодін". Судно, яке окупанти використовували як командний пункт, було знищено поблизу Кінбурнської коси. Вночі 5 березня Сили оборони України пустили на дно російський корвет "Сергей Котов", 14 лютого та ж доля спіткала великий десантний корабель "Цезар Куніков".

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова української воєнної розвідки Кирило Буданов пояснив, що всі раніше проведені бойові місії ГУР МО на території Криму та в акваторії Чорного моря є складовими підготовчого процесу до серйозної операції на тимчасово підконтрольному росії півострові. 

Головне