НБУ заявив про передумови для подальшого зниження облікової ставки у 2024 році

НБУ заявив про передумови для подальшого зниження облікової ставки у 2024 році

НБУ заявив про передумови для подальшого зниження облікової ставки у 2024 році. Про це пресслужба Нацбанку повідомила за підсумками засідання Комітету.

Більшість членів Комітету монетарної політики (КМП) Національного банку України (НБУ) вбачають можливість для зниження облікової ставки на 1-2 відсоткові пункти.

Учасники засідання погодилися, що в умовах повномасштабної війни Нацбанк має діяти обережно, щоб не підірвати макрофінансову стабільність.

"З огляду на це, простір для подальшого зниження облікової ставки незначний. Декілька з учасників дискусії зазначили, що це максимум 1-2 в.п. протягом 2024 року. Натомість, на думку кількох інших членів КМП, доцільним буде збереження облікової ставки незмінною протягом наступного року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у передріздвяну суботу, 23 грудня, було зафіксовано пік пасажиропотоку на українському кордоні. У цей день кордон перетнуло понад 141,5 тис. осіб.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України. Як зазначається, більшість людей перетнули кордон на українсько-польській ділянці - близько 80 тис.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники Мукачівського загону у різдвяну ніч з 24 на 25 лютого затримали трьох ухилянтів на кордоні з Угорщиною. Вони збирались незаконно перетнути кордон по річці Тисі.


 

Головне