НБУ повернув всю готівкову гривню, яку обміняли українські біженці у 2022

НБУ повернув всю готівкову гривню, яку обміняли українські біженці у 2022

НБУ повернув всю готівкову гривню, яку обміняли українські біженці у 2022. Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.

НБУ отримав усю готівкову гривню, а це — 970 164 300 гривень.

Національний банк у 2022 році уклав угоди з центральними банками Польщі, Швейцарії, Бельгії, Латвії, Німеччини, Італії, Литви, Мальти, Швеції, Нідерландів, що передбачали можливість обміну готівкової гривні на місцеву валюту для українаців.

Основним хабом, що до моменту повернення в Україну акумулював готівкову гривню, обмін якої було здійснено у всіх десяти європейських державах, став Національний банк Польщі.

Нагадаємо, з 1 грудня Нацбанк зняв усі обмеження на продаж валюти населенню. Це зробили щоб мінімізувати різницю між готівковим і безготівковим курсами.

Дозволяється Експортно-кредитному агентству (ЕКА) переказувати за кордон гроші для відшкодування чи компенсації витрат за договорами страхування та перестрахування.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські банкомати можуть відмовлятися приймати певні банкноти, які є новими або пошкодженими.

За його словами, часто буває так, що термінали не приймають гроші, які були випрані. Це відбувається через те, що банкомат виявляє флуоресценцію на папері грошей, чого не робить людське око. Однак важливо відзначити, що навіть оригінальна банкнота може бути відхилена, якщо вона має інші види пошкоджень, такі як надриви чи дірки.

 

 

 

Головне