НБУ планує затвердити обмеження переказів з картки на картку до кінця тижня – Пишний

НБУ планує затвердити обмеження переказів з картки на картку до кінця тижня – Пишний

Національний банк України до кінця тижня планує фіналізувати рішення щодо обмеження p2p-переказів для фізичних осіб для боротьби із тіньовими схемами, заявив голова регулятора Андрій Пишний.

Це рішення пов'язане з поширенням тіньових фінансових операцій, відомих як "дропи", коли шахраї використовують особисті дані громадян для відкриття банківських карт.

"Ми комунікували проблематику цих „дропів“ не лише як небезпеку для державного бюджету, але і як небезпеку для самих фізичних осіб. Адже, віддаючи свої дані, картку, свій рахунок комусь на стороні, ти несеш відповідальність за усе, що з цим рахунком зробили", — очільник НБУ.

Нагадаємо, що наприкінці травня Нацбанк вже повідомляв про плани обмежити вихідні P2P-перекази. Робочий варіант передбачає 30 вихідних переказів на місяць та максимальну суму в 100 000 грн. Ця концепція залишилась незмінною станом на кінець червня.

"Градус обговорення знизився. Це означає, що ми органічно підходимо до ухвалення того рішення, яке Національний банк комунікував", – сказав Пишний.

Нагадаємо, в Україні розширили можливості програми "єВідновлення" — додали два оновлення. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали 20-річного хлопця, який отримав завдання від російських спецслужб вчинити замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Головне