Названо ТОП-10 найпопулярніших міст світу у 2023 році: хто у лідерах

Названо ТОП-10 найпопулярніших міст світу у 2023 році: хто у лідерах

Дослідницька компанія Euromonitor Euromonitor презентувала свіжий щорічний рейтинг найпопулярніших міст світу - TOP 100 City Destinations Index 2023. Його укотре очолила французька столиця - Париж. 

Укладачі, під час роботи над рейтингом, оцінюють шість критеріїв: привабливість туризму, туристична інфраструктура, економічні та ділові показники, прибутки від туризму, безпечність перебування у містах та їх сталий розвиток. 

Як і торік, безперечний лідером в туристичній гонці у 2023 році - стала Європа. Сім європейських міст увійшли до першої десятки рейтингу та 63 країни - до TOP 100. Неєвропейськими виключеннями стали Дубай, Токіо та Нью-Йорк. 

ТОП-10 найпопулярніших міст світу у 2023 році

  1. Париж (Франція)
  2. Дубай (ОАЕ),
  3. Мадрид (Іспанія),
  4. Токіо (Японія),
  5. Амстердам (Нідерланди),
  6. Берлін (ФРН),
  7. Рим (Італія),
  8. Нью-Йорк (США),
  9. Барселона (Іспанія),
  10. Лондон (Велика Британія).

Аналітики пояснюють, що Європа має успіх завдяки урбанізації, швидкому розвитку та розповсюдженню технологій. Мандрівники зараз потребують високошвидкісний інтернет, місць для віддаленої роботи та зручних можливостей здійснення бронювань. 

"Покращення стійкості, транспортних мереж та соціального впливу є одними з ключових цілей, які міста ставлять перед собою сьогодні, щоб підвищити конкурентоспроможність, покращити свої туристичні пропозиції та забезпечити безперешкодну подорож клієнтів", - вказано у звіті.

До топової десятки цього року було вперше включено Токіо. Цього результату місту вдалось досягнути завдяки розвитку своєї туристичної інфраструктури, зняттю ковідних обмежень та ослаблення нацвалюти. В цілому країни Азїі мали значну присутність у ТОП-20. Так, Сінгапур вийшов на 11-у сходинку, Сеул  - на 14-у, Осака та Гонконг зайняли 16-е та 17-у позиції відповідно. 

У сотні найпопулярніших цього року є чотири "новачка". Уперше до рейтингу увійшли Вашингтон (48), Монреаль (68), Сантьяго (88) та Вільнюс (92). 

За кількістю міжнародних приїздів за підсумками 2023 року став Стамбул. "Срібло" та "бронзу" - отримали Лондон  та Дубай. 

Нагадаємо, найнещаснішою нацією в Європейському Союзі за підсумками 2023 року стали болгари, натомість топову трійку найбільш щасливих склали жителі Австрії, Польщі та Румунії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у рейтингу найбільш миролюбних країн світу Україна посіла 157 місце, втративши 14 позицій за рік.

Головне