Названо ім'я переможця Нацвідбору на Євробачення-2024

Названо ім'я переможця Нацвідбору на Євробачення-2024

Україну цьогоріч на пісенному конкурсі "Євробачення" представлять співачки Jerry Heil та alyona alyona з піснею "Teresa & Maria". Вони отримали найбільшу кількість балів за результатами глядацького голосування - 11.

А от журі віддало дівчатам лише 10 балів. Максимальну ж кількість отримав гурт Ziferblat.

Як відомо, через проблеми з "Дією" назвати ім'я переможця Національного відбору на "Євробачення-2024" 3 лютого не змогли. Через активність користувачів сервіс не працював, тому проголосувати було неможливо. Організатори конкурсу ухвалили рішення продовжити голосування до вечора 4 лютого, хоча за правилами конкурсу, переможця могли визначити лише за оцінками журі.

Голосування тривало  до 19:10 4 лютого. За даними сервісу "Дія", до голосування долучилися 1 160 000 користувачів. Тобто цьогоріч проголосували у 10 разів більше глядачів. Також були рекордними і показники переглядів ефіру Нацвідбору - понад 1 млн в Україні. Ще близько 700 тисяч дивилися ефір з англійським перекладом.

Нагадаємо, пісенний конкурс Євробачення цього року пройде у місті Мальме в Швеції. Півфінали відбудуться 7 та 9 травня, а фінал - 11 травня. Це вже сьомий пісенний конкурс, який пройде у Швеції. Мальме прийматиме Євробачення втретє. 

Раніше Ми-Україна повідомляли, що співачка SKYLERR, яка представляла пісню "Time is running out" у національному відборі на "Євробачення-2024", вирішила відкликати свою кандидатуру. Своє рішення вона пояснила проблемами з голосуванням у застосунку "Дія" - каже, що процес став менш прозорим. Однак "Суспільне мовлення" заявило, що не зніматиме кандидатуру співачки SKYLERR з нацвідбору на "Євробачення-2024", оскільки це не передбачено правилами. 

Головне