Наземна операція Ізраїлю в Газі може тривати до шести місяців

Наземна операція Ізраїлю в Газі може тривати до шести місяців

Ізраїль ввів війська і танки в північну частину Сектора Газа в рамках другої і більш тривалої фази війни проти ХАМАС. Очікується, операція Ізраїлю може тривати до шести місяців. Про це повідомляє Bloomberg.

За словами кількох офіційних осіб, очікується, що кампанія триватиме від шести тижнів до шести місяців.

За словами офіційних осіб, відрізняється від попередніх конфліктів із Сектором Газа, коли планувалося залишити ХАМАС пошкодженим, але стійким.

Тепер же уряд хоче знищити ХАМАС як організацію і домогтися того, щоб Сектор Газа перестав бути джерелом антиізраїльського насильства, кажуть чиновники, які попросили не називати їхніх імен, обговорюючи делікатні питання.

Як писали "Ми-Україна" раніше, влада Ізраїлю, ймовірно, змінила плани щодо повномасштабного наступу на сектор Гази.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, заявив, що ЦАХАЛ увійшов на територію Сектора Гази, аби розпочати "другий етап війни". Водночас, він не назвав відповідний крок "вторгненням". Також військові стверджували про просування ізраїльських солдатів в північну частину анклаву.

Наразі вторгнення Ізраїлю до Сектора Гази є "менш масштабним та більш вузькоспрямованим", ніж те, що Єрусалим спочатку описував міністру оборони США Остіну Ллойду й іншим вищим військовим посадовцям США.

Головне