Наєв оцінив загрози з боку "вагнерівців" в Білорусі для України, а також для Литви та Польщі

Наєв оцінив загрози з боку

"Вагнерівці" в Білорусі, який нині на території країни нараховується близько 6500 осіб, є військовою небезпекою для України. Проте, як відзначив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, реальної військової загрози від них ще немає.

"У військовій науці є два поняття – військова небезпека і військова загроза. Для цивільних пояснюю, якщо їде автомобіль – це небезпека, а якщо він їде прямо на тебе – це загроза. Тож, перебування ПВК "Вагнер" у Білорусі є небезпека, але коли вони створять відповідні або диверсійно-розвідувальні групи, або наземне наступальне угруповання, це і стане реальною загрозою", - розповів він в інтерв'ю "РБК-Україна".

Водночас українська сторона продовжує активно нарощувати свої оборонні можливості на півночі.

Наєв не виключає також, що найманці "Вагнера" можуть чинити провокації на кордоні Білорусі з Польщею та Литвою. На його переконання, "вагнерівці", заручившись підтримкою білоруського комітету держбезпеки та російського ФСБ, здійснюватимуть спроби виявити "слабкі" ділянки на кордоні. Дестабілізаційні дії, за його словами, будуть спрямовані на порушення постачань Києву військової допомоги від західних союзників та партнерів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що частина “вагнерівців” наблизилася до литовського кордону. Він уточнив, що вони розташувалися у Гродненській області Республіки Білорусі. Також литовський лідер наголосив, що його країна уважно стежить за ситуацією та готова за необхідності вжити заходів для протидії всім загрозам.

Головне