Наєв: На Волині зміцнюють оборону державного кордону

Наєв: На Волині зміцнюють оборону державного кордону

На Волинському напрямку тривають заходи зі зміцнення охорони та оборони державного кордону України. Про це повідомляє командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, на кордоні збільшили кількість прикордонних нарядів, посилили бойову службу та ведення розвідки. Також організували моніторинг ситуації по той бік державного кордону.

“Для ворога підготовлено все, що буде нищити його й не допускати його проходу вглиб нашої території. Ми вживаємо адекватних заходів щодо підсилення охорони та оборони державного кордону”, - зазначив він.

Наєв додав, що педбачено збільшення сил у разі зростання загрози, але наразі ситуація табільна і контрольована.

“Розвідка України чітко володіє інформацією про тих, хто перебуває по той бік кордону та чим вони займаються в режимі онлайн”, - підсумував командувач Об’єднаних Сил ЗСУ.

Зазначається, що Наєв перебуваю в активному спілкуванні з командувачем оперативного командування Збройних Сил Республіки Польща генералом Томашом Піатровські. Вони обміються інформацією стосовно того, що робить Польща та інші країни НАТО зі зміцнення своїх кордонів.

Нагадаємо, що на литовському КПП “Шумскас”, одному з двох закритих 18 серпня на литовсько-білоруському кордоні, з’явилися перші оборонні укріплення проти можливого вторгнення.

Як писали “Ми-Україна” раніше, міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що профільні відомства країни обговорюють подальші сценарії погроз на кордоні й можливості перекриття кордону не тільки з Білоруссю, але і з росією.

Головне