Наводили "Смерчі" та "Урагани" на Харків: СБУ затримала трьох місцевих жителів

Наводили

Співробітники Служби безпеки України повідомили про затримання трьох харків'ян-зрадників, які наводили ракети на Харків. Усім трьом - тепер загрожує пожиттєве.

Як інформує прес-центр СБУ, ворожа агентурна група збирала, а згодом "зливала" росіянам, дані про розташування українських підрозділів та їх переміщення. Першочергово зрадників цікавила інформація про ті сили, які були задіяні у контрнаступі ЗСУ на сході.

"Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки і проведення масованих ракетних ударів по Харкову з використанням російських реактивних систем залпового вогню "Смерч" та "Ураган", - йдеться у повідомленні.

Злочинців зловили "на гарячому" - під час того, як вони виконували поставлені ворогом завдання. Слідчі дізнались, що "керував" ними кадровий працівник російської ФСБ. Одним зі зрадників виявився колишній викладач місцевого військово-навчального закладу.

Фігурантам справи повідомили про підозру за статтею про держзраду, усі вони знаходитимуться під вартою до суду.

"Наразі кожному з них обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення", - інформує СБУ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронні органи Польщі арештували російського футболіста, його підозрюють у шпигунстві на польській території на користь рф. Чоловік став 14-м затриманим у рамках розслідування щодо російської шпигунської мережі в Польщі.

Підозрюваному закидають розвідку різних об’єктів у Польщі, особливо критичної інфраструктури у низці провінцій країни. Поки що затриманий перебуває у СІЗО, його загрожує термін до 10 років за ґратами.

Головне