Наводила удари по позиціях ЗСУ: мешканка Костянтинівки отримала підозру

Наводила удари по позиціях ЗСУ: мешканка Костянтинівки отримала підозру

Мешканка прифронтової Костянтинівки Донецької область отримала підозру в "наведенні" російських ударів по позиціях десантників Збройних сил України.

Про це повідомили пресслужби Служби безпеки України та Офісу Генерального прокурора. Як зазначається, найбільше росіян цікавила інформація щодо місць базування та напрямків руху ЗСУ, які залучені до контрнаступу поблизу Бахмута.

Мешканка Костянтинівки передала російських окупантам координати дислокації та руху десантних підрозділів Сил оборони у напрямку лінії фронту. Коли правоохоронці з'ясували факт передачі інформації в рук загарбники, то повідомили про це командування українських оборонців.

Як з'ясувалося, жінка іноді публікувала на проросійських інтернет-ресурсах дані про переміщення українських військових у Донецькій області. Таким чином російські спецслужби прагнули дізнатися розвідувальні дані.

Фігурантка приховано обходила місцевість і слідкувала за переміщенням української техніки. Потім вона публікувала інформацію у проросійських каналах.

У жінки під час обшуку виявили мобільний телефон, на якому знайшли докази листування з агресором.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Підозрювана перебуває під вартою. Їй загрожує до восьми років за ґратами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила та нейтралізувала агентурну мережу гру рф у Харківській області. 

Головне