Наводила російські "Гради" і "Шахеди": у Херсоні викрили та затримали агентку рф

Наводила російські

Служба безпеки України виявила та затримала у Херсоні агентку російських спецслужб, яка допомагала окупантам завдавати авіаудари по місту. Про це інформує пресцентр СБУ.

Жінка передавала росіянам геолокації Сил оборони після того, як відслідковувала місця базування та переміщення українських захисників і техніки.

"За її координатами російські окупанти здійснювали регулярні удари по місту, застосовуючи реактивні системи залпового вогню "Град" і дрони-камікадзе "Шахед", - йдеться у повідомленні.

Дані ворогу жінка передавала через месенджер у вигляді скріншотів карт з позначками об’єктів.

"За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яку загарбники дистанційно завербували після деокупації Херсона. Вона зацікавила ворога своєю деструктивною активністю на прокремлівських інтернет-ресурсах, де залишала антиукраїнські коментарі", - зазначили в СБУ.

Співробітники Служби безпеки провели у російської агентки обшуки та вилучили засоби зв’язку із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф. Жінку затримали та повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану ). Зрадниці загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", росагент з Дніпра, який допомагав окупантам готувати удари по системі ППО на Дніпропетровщині, отримав 15 років тюрми. Чоловік був учасником інформаторської мережі головного управління генштабу зс рф, яку знешкодили на початку цього року у Дніпрі.

Головне