Наводив ракети на Кривий Ріг: СБУ затримала інформатора рф

Наводив ракети на Кривий Ріг: СБУ затримала інформатора рф

Співробітники Служби безпеки України затримали 27-річного інформатора російського "воєнкора", який намагався навести ворожі ракети на позиції Сил оборони у прифронтовій Дніпропетровщині.

Про це повідомляє СБУ у Telegram. 

Його головною метою були бойові позиції української ППО, що обороняють Кривий Ріг та прилеглі райони.

Місцевий житель, діючи за вказівками кремлівського пропагандиста, об'їжджав місцевість, щоб виявити локації радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів.

Здобуту інформацію він планував передати окупантам через месенджер. 

СБУ вчасно викрила ворожого поплічника та затримала його “на гарячому” коли він проводив розвідку.

Під час обшуку в його помешканні виявлено автомат АК-74 з глушниками та набоями, а також мобільний телефон з електронними картами, де він позначав локації для повітряної атаки рф.

За даними слідства, фігурант поширював у телеграм-каналах антиукраїнські коментарі, що й привернуло увагу ворожого пропагандиста. 

Наразі йому оголошено підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за незаконне носіння зброї. 

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, українська воєнна розвідка підтвердила факт ліквідації окупанта, причетного до катувань українців в підконтрольному ворогу Бердянську.

Головне