Наводили ракети на Дніпропетровщину: СБУ затримала двох коригувальників фсб

Наводили ракети на Дніпропетровщину: СБУ затримала двох коригувальників фсб

Служба безпеки України затримала ще двох учасників агентурної мережі, пов'язаної з фсб, яку викрили у серпні цього року на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Раніше контррозвідка СБУ затримала шістьох учасників цього ворожого осередку, які займалися коригуванням ракетно-дронових атак росії у регіоні. Основними цілями нападів були об’єкти військової та критичної інфраструктури.

На даний момент вдалося знайти та затримати ще двох агентів цієї мережі.

Цими особами виявилися 56-річний керівник охорони місцевого підприємства та 48-річна мешканка передмістя Дніпра, яка не працювала.

Агенти діяли окремо один від одного, але підпорядковувалися одному російському куратору, який координував усі їхні дії.

"За його вказівкою фігуранти готували координати для повітряних ударів по локаціях Сил оборони та об’єктах Укрзалізниці, які задіяні у переправленні бойової техніки та боєприпасів на фронт.Також зловмисники відслідковували маршрути руху військових колон ЗСУ у напрямку передової", - йдеться у дописі.

Щоб отримати потрібну інформацію, вони оглядали вулиці обласного центру та прилеглих територій, фіксуючи важливі об'єкти.

Пізніше агенти надсилали свої звіти фсб у вигляді геолокацій потенційних цілей разом із детальним описом.

Обидва агенти були затримані контррозвідкою СБУ за місцями проживання, де під час обшуку було вилучено мобільні телефони з доказами їхньої протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за статтею 111 частиною 2 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану).

Наразі вони перебувають під вартою без можливості внесення застави. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Волині перевірять всі рішення МСЕК та ВЛК на тлі скандалу з керівницею та її мільйонами.

Головне