Наводили КАБи на позиції ЗСУ: на Харковщині СБУ затримала коригувальників рф

Наводили КАБи на позиції ЗСУ: на Харковщині СБУ затримала коригувальників рф

Служба безпеки України зупинила спроби російських агентів нанести вогневий удар по позиціях Збройних Сил України під Харковом. В ході спецоперації в прифронтовому регіоні була ліквідована агентурна група російської розвідки, яка планувала провести серію повітряних атак на позиції ЗСУ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Серед основних цілей агресора були фортифікаційні споруди та укріплення українських військ, які захищали обласний центр. Для цього окупанти мали намір використати надважкі керовані авіабомби. За допомогою двох поплічників з Харкова, які виступали в ролі приватних ремонтників, вони проводили розвідувальні операції, визначаючи місця базування українських військ та оборонні лінії.

Після отримання інформації фігуранти передавали її російській розвідці через зв'язкового, яким виявився їхній знайомий, місцевий мешканець, що приєднався до спецназу російських військ у 2014 році та перебуває у тимчасово окупованому Донецьку. СБУ вчасно виявила плани ворога та провела комплексні заходи для захисту позицій ЗСУ.

Обидва зловмисники були затримані у власних помешканнях на фінальній стадії спецоперації. В ході обшуку вилучено їхні мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з окупантами.

Відповідно до законодавства України, слідчі СБУ повідомили старшого агента російської розвідки про підозру за державну зраду, а також їхнього співучасника за несанкціоноване поширення інформації про переміщення ЗСУ. Обидва зловмисники залишаються під вартою, їм загрожує від 8 років тюрми до довічного ув'язнення.

Цю спецоперацію проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти атакували місто Дергачі у Харківській області, використовуючи керовані авіабомби. Кількість постраждалих зросла до чотирьох осіб.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.