Наводила російські ракети на будинки у Харкові: агентка фсб отримала 16 років за ґратами

Наводила російські ракети на будинки у Харкові: агентка фсб отримала 16 років за ґратами

Російська агентка проведе 16 років за ґратами за наведення російських ракет на Харків. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними СБУ, зрадниця допомогла окупантам завдати удар по Харкову 23 січня цього року. Тоді росіяни обстріляли місто ракетами С-300 та Х-22.

Зловмисницю затримали "на гарячому" - під час проведення дорозвідки біля багатоквартирного будинку, у який влучили росіяни.

"Після кожного "прильоту" зловмисниця фіксувала координати влучання та наслідки вогневого ураження. Отриману інформацію вона месенджером передавала фсб через "зв’язкового", який перебував у Бєлгородській області.

Агресор використовував ці розвіддані для підготовки нових та коригування повторних обстрілів Харкова", - йдеться у матеріалах слідства.

Крім того, росагентка збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які обороняють обласний центр.

Також у СБУ зазначили, що зловмисницею виявилася 35-річна харків’янка. Раніше її вже притягували до кримінальної відповідальності за крадіжку та незаконне зберігання наркотиків. Жінку росіяни завербували у січні 2024 року через її знайомого, що проживає в рф.

У неї провели обшуки та виявили і вилучили мобільний телефон з доказами співпраці з окупантами. Суд визнав зловмисницю винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та відправив її за ґрати на 16 років. Також у неї конфіскують майно.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Одеській області СБУ затримала агента фсб рф, який координував ракетні та дронові атаки на один з портових міст регіону. Ним виявився 39-річний фельдшер місцевої станції швидкої медичної допомоги.

Головне