Наводила російські ракети і дрони на "зерновий коридор": на Одещині затримали агентку рф

Наводила російські ракети і дрони на

Служба безпеки України викрила на Одещині інформаторку російських спецслужб, яка допомагала ворогу наносити удари по "зерновому коридору". Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Жінку затримали перед передачею ворогу розвідданих для підготовки атак по військовій та критичній інфраструктурі регіону із застосуванням ракет та ударних дронів.

"Фігуранткою є жителька с. Приморське Одеської області. За даними слідства, комунікацію з агресором вона здійснювала через свого сина, який проживає в росії та контактує з ворожими спецслужбами. Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у злочинній діяльності", - йдеться у повідомленні.

СБУ на підставі зібраних даних оголосила зрадниці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Затриману відправили за ґрати. Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

photo_2023-11-10 12.48.45.jpeg (77 KB)

photo_2023-11-10 12.48.47.jpeg (69 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна", контррозвідка СБУ виявила ще одну співробітницю російських спецслужб, яка діяла як інформаторка поблизу передової на Донеччині. Зловмисниця збирала розвіддані щодо розташування та руху українських військ, які брали участь у контрнаступальних операціях у районі Бахмута.

Головне