Навіть ті, хто підтримують Україну: обидва політичні фланги ФРН проти передачі касетних боєприпасів

Навіть ті, хто підтримують Україну: обидва політичні фланги ФРН проти передачі касетних боєприпасів

На відміну від США, які погодились передати касетні боєприпаси Україні, Німеччина виступає проти надання ЗСУ такого озброєння. При цьому негативної думки щодо цього дотримуються одразу обидва політичні фланги ФРН, розповів в ефірі "Ми-Україна" оглядач DW Роман Гончаренко.

"Тут у Німеччині багато дискусій з цього приводу. Багато критиків цього рішення, в тому числі тих, хто підтримує Україну. Вони вважають, що це неправильно, що це зброя небезпечна для цивільного населення. І звичайно це теж впливає на рішення (канцлера ФРН Олафа - ред.) Шольца. Попри те, що Німеччина не постачає Україні касетних боєприпасів, тим не менше це роблять США - це західний блок, це країна НАТО. І це такий фон, Німеччина сама передає Україні важкі озброєння", - сказав він.

Як відомо, раніше цього місяця очільниця МЗС ФРН Анналена Бербок пояснила, що її країна виступає проти передачі Україні кластерних боєприпасів оскільки вона є однією зі 111 держав-учасниць відповідної Конвенції. Аналогічної думки дотримуються також Велика Британія та Іспанія.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков в кулуарах саміту НАТО у Вільнюсі заявив, що використання Силами оборони касетних боєприпасів дасть змогу змінити правила гри в боротьбі з російськими військами. До цього голова українського оборонного відомства запевнив світову спільному, що наша країна застосовуватиме отримані від партнерів кластерні боєприпаси згідно з п’ятьма ключовими принципами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, офіційна представниця Державного департаменту США Андреа Калан заявила, що росія вже давно використовує касетні боєприпаси у війні проти України.

Головне