Навіть один американець в Іраку - це забагато: Іран закликав Багдад позбутися військ США 

Навіть один американець в Іраку - це забагато: Іран закликав Багдад позбутися військ США 

Духовний лідер Ірану Алі Хаменеї в ході зустрічі з президентом Іраку Абдулою Латіфа Рашидом заявив, що Сполучені Штати не друг Багдаду. Він наголосив, що військова присутність армії США на іракській території є ключовою причиною відсутності безпеки в регіоні, пише Reuters.

"Американці не друзі Іраку. Американці ні з ким не дружать і навіть не вірні своїм європейським друзям. Присутність навіть одного американця в Іраку - це вже занадто", - сказав Хаменеї іракському лідеру.

В цілому на території Іраку наразі знаходяться близько 2500 військовослужбовців Сполучених Штатів. Серед їхніх завдань - консультування та надання допомоги місцевим військам у боротьбі з Ісламською державою.

"Основні зусилля Іраку спрямовані на поглиблення відносин з Іраном і вирішення деяких питань, що залишаються, між двома країнами", — відповів Рашид, не згадуючи зв'язки Іраку з США.

Нагадаємо, раніше цього місяця президент Ірану Ібрагім Раїсі провів телефонні розмови з колегами з Сирії, Алжиру, Туркменістану та Туреччини. В ході перемовин він заявив, що “зараз як ніколи раніше існує нагальна потреба у співпраці мусульманських країн, щоб створити єдиний фронт проти Ізраїлю за визволення Палестини”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, бої в Судані не припиняються. Не допомогло і оголошене днями перемир’я між сторонами конфлікту. За оцінкою Міністерства охорони країни, внаслідок бойових зіткнень в країні загинуло вже щонайменше 528 людей, включно з солдатами та бойовиками. Ще як мінімум 4500 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Головне