Навчання ЗСУ на F-16: стало відомо, коли винищувачі прибудуть до Румунії

Навчання ЗСУ на F-16: стало відомо, коли винищувачі прибудуть до Румунії

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте провів розмову із президентом України Володимиром Зеленським 30 жовтня. Винищувачі F-16, обіцяні для захисту українського повітряного простору, прибудуть до навчального центру в Румунії протягом двох тижнів.

Про це голландський прем'єр повідомив у своєму Twitter.

Після прибуття F-16 до Румунії, незабаром розпочнуться курси підготовки українських пілотів для опанування цими літаками.

Рютте також підкреслив, що Нідерланди будуть продовжувати підтримувати Україну під час російської агресії стільки, скільки це буде потрібно. Він зауважив, що криза в Ізраїлі та Газі не відвідує увагу Нідерландів від України.

Нідерландський посадовець підкреслив важливість розслідування російських воєнних злочинів і заявив, що Нідерланди продовжать брати участь у розслідуванні злочинів, вчинених росією. Він розповів, що в Україні вже діє четверта нідерландська криміналістична місія під егідою Міжнародного кримінального суду, яка збирає докази воєнних злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективність F-16 в Україні залежатиме від зброї, яку нададуть з літаками: яка потрібна

Нагадаємо, Сили оборони України для ще більш успішного протистояння ворогу потребують завоювання панування в повітрі. Для цього їм потрібні сучасні бойові літаки, які б не поступались наявній в росії авіації.

"Нам потрібні сучасні літаки, F-16 вже визначено 100%. Далі вже керівництво держави і Повітряні сили будуть шукати шляхи та методи, де взяти озброєння до таких літаків. Власне і сам тип літака не має поступатись російській авіації. Ключове, що потрібно від цих літаків - це завоювати перевагу в повітрі. Завоювання переваги в повітрі вже дозволить, відігнавши російську авіацію подалі, працювати артилерії армійській авіації, тим самим вертольотам. Це суттєво посилить наші спроможності", - розповів речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Як писав "Ми-Україна" раніше,  у Херсоні кількість поранених внаслідок обстрілів зросла до дев'яти осіб. 

Головне