Навального засудили до 19 років колонії особливого режиму, - росЗМІ

Навального засудили до 19 років колонії особливого режиму, - росЗМІ

Російського політика Олексія Навального у п'ятницю, 4 серпня, засудили до 19 років колонії особливого режиму за шістьма статтями про "екстремізм".

Про це повідомила Команда Навального в Telegram-каналі. Як зазначається, рішення ухвалив Московський суд росії на виїзному засіданні в колонії ІК-6 Володимирської області.

При цьому, як пишуть росЗМІ, через поганий звук у залі трансляції "остаточний строк, з урахуванням більш ранніх вироків, поки не зрозумілий".

Навального звинуватили за шістьма статтями:

  • організація "екстремістської спільноти";
  • заклики до "екстремізму";
  • "реабілітація нацизму";
  • залучення неповнолітніх до скоєння дій, "небезпечних для життя";
  • створення некомерційної організації, яка "зазіхає на права громадян";
  • "фінансування екстремізму".

Обвинувачення стосуються діяльності Фонду боротьби з корупцією та штабів Навального.

Нагадаємо, у росії проти опозиціонера Олексія Навального відкрили нову кримінальну справу. Відомо, що його звинуватили в тероризмі. Чиновнику загрожує довічне ув’язнення.

“Слідчий Відюков учора сказав, що із цієї справи окремо виділено терористичну справу про те, що я, сидячи у в’язниці, роблю теракти. І у цій справі мене судитиме окремо військовий суд. Мені загрожує 30 років у цій справі, мабуть, довічне у наступні”, – йдеться у повідомленні. 

За словами Навального, його змушують ознайомитися із 195 томами справи.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство транспорту рф доручило своїм підконтрольним структурам забезпечити безплатний транспорт для депортації з території Донецької області 400 українських дітей і розвезти їх у шість регіонів росії, Крим та Севастополь

Головне