Науседа заявив, що частина  "вагнерівців" наблизилися до литовського кордону

Науседа заявив, що частина 

Найманці ПВК "Вагнера" наблизилися до литовського кордону. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа після зустрічі з премєр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

За його словами, "вагнерівці" розташувалися у Гродненській області Білорусі.

"Кількість бойовиків "Вагнера", які дислокуються на території Білорусі, вже перевищує 4 тисячі або становить близьке до цього число. Частина ПВК "Вагнера" підійшла до нашого кордону, зайнявши позицію в районі Гродно. А це означає, що така ситуація дуже зручна для організації провокацій як на кордоні Польщі та Білорусі, так і на кордоні Литви та Білорусі", - заявив Науседа.

Він запевнив, що Литва вже вжила необхідних заходів та посилила охорону свого кордону. 

Також Науседа наголосив, що Литва уважно стежить за ситуацією та готова за необхідності вжити заходів для протидії всім загрозам.

"У нас можуть бути різні погляди на наміри бойовиків "Вагнера" в Білорусі, але абсолютно ясно одне: і для Путіна, і для Лукашенка було б занадто великою спокусою не скористатися присутністю бойовиків "Вагнера" в їх безпосередньому сусідстві для можливих провокацій проти країн НАТО", – наголосив литовський президент.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Литви Гітанас Науседа провів термінову зустріч на Сувальському перешийку з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

Головне