Нацгвардія отримала партію бронемашин "Новатор-2"

Нацгвардія отримала партію бронемашин

Національна Гвардія України отримала партію спеціальних броньованих бронемашин (СБА) "Новатор-2". Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії "Українська бронетехніка".

Згідно із офіційним повідомленням компанії-виробника "Українська бронетехніка", це перші українські бронеавтомобілі, оснащені системами РЕБ. Також оновлена версія "Новатора" має посилений протимінний захист, поліпшену підвіску та систему керування.

"СБА "Новатор 2" розроблений вже під час війни з урахуванням досвіду використання бронеавтомобіля "Новатор" військовими різних силових підрозділів", - зазначили в компанії.

Оновлена версія "Новатора" має посилений протимінний захист, поліпшену підвіску та систему керування.

"Командування Національної гвардії поставило нам задачу: швидко, оперативно оснастити наші бронеавтомобілі пристроями радіоелектронної боротьби, призначеними для виявлення та знешкодження радіокерованих вибухових пристроїв, тобто FPV-дронів, маленьких наземних дронів тощо. Ми з вітчизняним розробником РЕБу знайшли найкращий варіант за вартістю, якістю та умовами поставки та реалізували його в цих машинах", — розповів заступник генерального директора ТОВ "Українська бронетехніка" Микола Кузьма.

Нагадаємо, обов'язкова евакуація населення буде проведена у 23 населених пунктах, що входять до п'яти громад Сумського району. Про це повідомив глава Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюха.

Як писали "Ми-Україна" раніше, з 28 населених пунктів Донеччини евакуюють понад три тисячі дітей. Родини вивозять на броньованому транспорті через постійні обстріли з боку окупантів.

Головне