Нацбанк зняв усі обмеження на продаж валюти населенню

Нацбанк зняв усі обмеження на продаж валюти населенню

З 1 грудня Нацбанк зняв усі обмеження на продаж валюти населенню. Про це повідомили в НБУ. 

Це зробили щоб мінімізувати різницю між готівковим і безготівковим курсами.

Дозволяється Експортно-кредитному агентству (ЕКА) переказувати за кордон гроші для відшкодування чи компенсації витрат за договорами страхування та перестрахування.

Голомною метою цього завдання є надати можливість страхувати ризики під час війни, щоб гарантувати безпеку судноплавства і забезпечити сталий експорт української продукції через порти.

НБУ розширив перелік послуг, для оплати яких можна здійснювати транскордонні перекази громадянам, зокрема учасникам бойових дій, які внаслідокповномасштабної війни потребують лікування або відновлення здоров'я за межами України. До переліку додали додаткові послуги, пов’язані з процесом лікування чи реабілітації в медичних закладах іноземних держав.

Також дозволили оплачувати послуги, які потрібні для навчання студентів за кордоном.

Нагадаємо, найближчим часом у "Дії" з'явиться ще більше доступних документів. Про це розповів керівник "Проєкту підтримки Дія" Володимир Брусіловський в інтерв'ю "Ми-Україна".

За його словами, у "Дії" скоро буде ще більше важливих документів, зокрема, свідоцтво про шлюб.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські банкомати можуть відмовлятися приймати певні банкноти, які є новими або пошкодженими.

За його словами, часто буває так, що термінали не приймають гроші, які були випрані. Це відбувається через те, що банкомат виявляє флуоресценцію на папері грошей, чого не робить людське око. Однак важливо відзначити, що навіть оригінальна банкнота може бути відхилена, якщо вона має інші види пошкоджень, такі як надриви чи дірки.

Головне