Нацбанк пропонує змінити правила розкриття банківської таємниці

Нацбанк пропонує змінити правила розкриття банківської таємниці

Нацбанк пропонує доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів.

Пропозиції наразі винесені на громадське обговорення. Однією з них є те, що державні органи зможуть за запитом отримати інформацію про банківські рахунки.

Зокрема, передбачається:

  • доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів;
  • уточнити вид інформації, яка становить банківську таємницю та яку має право надавати Національний банк України Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;
  • уточнити види перевірок, що здійснює НБУ, під час проведення яких банки зобов’язані надавати документи і їх копії, які містять інформацію, що становить банківську таємницю.

Нагадаємо, на мобільних телефонах членів оборонного комітету Європейського парламенту виявили шпигунські програми. Раніше на двох пристроях були виявлені сліди злому.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні у 2023 році кількість кібератак зросла на 15,9% у порівнянні з показником 2022 року, до 2543 інцидентів. Зафіксовано 347 кібератак на уряд та урядові організації, 276 на місцеві органи влади, 175 на організації у секторі безпеки та оборони, 127 на комерційні організації та 92 у енергетичному секторі тощо.

Головне