Нацбанк дозволив банкам продавати безготівкову валюту, діють обмеження

Нацбанк дозволив банкам продавати безготівкову валюту, діють обмеження

Національний банк пом’якшив валютні обмеження, дозволивши вперше з початку повномасштабної війни продаж безготівкової іноземної валюти громадянам.

Операції будуть здійснюватися за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тисяч гривень в еквіваленті в одному банку.

Також Нацбанк збільшить зі 100 тисяч грн до 200 тисяч грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.

Нагадаємо, держбюро розслідувань здійснює перевірку щодо 388 офіцерів запасу з “білими квитками”. Слідчі мають підозру, що зняття вказаних осіб з військового обліку могли бути здійснено без законних на те підстав.

Як писав “Ми-Україна” раніше, напередодні стало відомо, що співробітники СБУ та Національної поліції ліквідували у Вінниці масштабну схему нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Організатором незаконної схеми виявився посадовець місцевого лікувально-діагностичного центру. До своєї діяльності він залучив близько 10 осіб, частина з них працювали в обласній військово-лікарській комісії.


Головне