НАТО посилить стандартизацію артилерійських снарядів, але це може викликати спротив виробників

НАТО посилить стандартизацію артилерійських снарядів, але це може викликати спротив виробників

НАТО збирається на саміті у Вашингтоні, який пройде з 9 по 11 липня, вперше оголосити про зобов’язання щодо суворішої стандартизації боєприпасів до артилерії, щоб снаряди були взаємозамінними на полі бою. Про це повідомило видання Reuters.

Виробники 14 країн можуть відхилятись від нього, тому існують різні типи 155-мм боєприпасів. Це фрагментує ринок і перешкоджає потоку поставок снарядів.

"Україна показала, що наша стандартизація була гарною на папері, але не такою гарною на полі бою", — сказав представник НАТО.

Фахівці зазначають, що хоча всі західні артилерійські системи здатні використовувати різноманітні 155-мм боєприпаси, їх ефективне застосування вимагає особливої уваги. Артилеристи мусять враховувати специфічні характеристики кожного типу снарядів під час заряджання та корегування вогню.

Нехтування цими особливостями може призвести до суттєвих відхилень від цілі — аж до кількох десятків метрів.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив сподівання щодо членства України у складі Північноатлантичного альянсу в найближчі 10 років. Про це повідомляє видання DW.

Як писали "Ми-Україна" раніше, чорноморський флот росії був змушений перемістити "практично всі" боєздатні кораблі з окупованого Криму до інших локацій через постійні атаки Збройних Сил України.

Про це заявив командувач Військово-Морських Сил України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю Reuters.

 

Головне