НАТО поки не готовий запропонувати Україні членство, - посол США при Альянсі

НАТО поки не готовий запропонувати Україні членство, - посол США при Альянсі

НАТО поки не готовий запропонувати Україні членство, а також запрошення до Альянсу.

Про це заявила глава місії США при НАТО Джуліан Сміт, повідомляє Politico.

За її словами, Сполучені Штати наразі не готові надати Україні запрошення до НАТО, що є важливим елементом плану перемоги президента України Володимира Зеленського.

"На сьогоднішній день Альянс не досяг точки, коли він готовий запропонувати членство або запросити Україну", - зазначила Сміт.

Водночас вона підкреслила, що США мають намір продовжувати наближати Україну до НАТО, незважаючи на поточну позицію Альянсу.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерки юстиції Ольга Стефанішина заявила, що питання вступу України до НАТО не розглядається без врахування тимчасово окупованих територій. Вона також додала, що членство в Альянсі можливе лише після завершення російсько-української війни, але умови можуть змінюватися на етапі запрошення до блоку.

"Після запрошення складається протокол про приєднання, в якому зазначають і терміни, і реформи, які потрібно зробити. Це не страшні реформи. Але це пізніше. Зараз запрошення. І воно взагалі не обговорюється ні просуванням на фронті, ні територіями", - сказала Стефанішина.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що для вступу України в НАТО необхідно провести реформи та виконати умови безпеки.

Головне