НАТО переміщує ракети ближче до російських кордонів

НАТО переміщує ракети ближче до російських кордонів

У Литві країни Північноатлантичного альянсу впроваджують ротаційну модель протиповітряної оборони. Про це повідомляє видання Newsweek.

Зокрема, у Литві розміщують зенітно-ракетні комплекси Patriot.

"Очікується, що цей принцип не буде одноразовим на кілька місяців, а охопить весь рік і значно підвищить наші можливості протиповітряної оборони", – повідомив міністр оборони країни Арвідас Анушаускас.

Під час Вільнюського саміту влітку минулого року країни НАТО домовилися про створення ротаційної системи, в рамках якої члени Альянсу розгортатимуть засоби протиповітряної оборони в країнах Балтії на певний період часу.

Нагадаємо, аналітики з Frontelligence Insight поділились світлинами з атакованого напередодні авіабудівельного підприємства, розташованого у російському Таганрозі. Об'єкт зазнав атаки ударними-дронами, у російському Міноборони скаржились на наліт понад 40 БпЛА. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, деякі держави-члени Північноатлантичного альянсу уже реалізували на практиці ініціативу щодо відправлення свого військового контингенту на територію України. Про це очільник польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорський розповів від час заходу з нагоди 25-ї річниці вступу Варшави в НАТО.

Головне