НАТО не надали Україні обіцяну допомогу, — Столтенберг

НАТО не надали Україні обіцяну допомогу, — Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в останні місяці союзники по Альянсу не надали підтримки, яку обіцяли для України та закликав прискорити постачання зброї.

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг визнав, що в останні місяці союзники не надали необхідної підтримки.

"США витратили місяці, не взмозі ухвалити пакет для України. Європейські члени Альянсу не доставили ту кількість боєприпасів, яку вони обіцяли. Наслідки ми бачили на полі бою. Дефіцит боєприпасів дозволив росіянам просуватися вперед на лінії фронту. Недостатня кількість ППО дозволяє російським ракетам більше вражати цілей", – заявив він.

Втім, за останні кілька тижнів ситуація змінилась у позитивний бік. Зокрема, США ухвалили рекордні 61 мільярд доларів, а Велика Британія оголосила найбільший пакет допомоги (системи ППО і мільйони боєприпасів).

Столтенберг також звинуватив Пекін у "підтримці військової економіки росії", обмінюючись передовими технологіями, які можна використовувати для виробництва ракет, танків і літаків.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неанонсованим візитом.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська обстріляли село Кізомис у Білозерській громаді Херсонської області, у результаті чого від травм загинув 60-літній місцевий житель. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

 

Головне