НАТО готує масштабні військові навчання біля кордонів росії

НАТО готує масштабні військові навчання біля кордонів росії

Протягом останніх місяців і тижнів росія дає різні коментарі щодо можливого перегляду кордонів у Балтійському регіоні. Про це повідомляє начальник військово-морських операцій Гедрюс Пременецкас виданню LRT.

Навчання мають стати найбільшими в історії ‒ у них візьмуть участь 50 військових кораблів і 80 літаків із 20 країн НАТО. До литовського порту Клайпеда прибули військові кораблі Данії та Німеччини.

"росія останніми місяцями і тижнями робить різні заяви про можливий перегляд кордонів у Балтійському регіоні, є ознаки збільшення ризиків для підводної інфраструктури, і всі ці питання і загрози відображені в нинішніх навчаннях НАТО", ‒ сказав начальник військово-морських операцій Гедрюс Пременецкас.

Навчання розпочнуться з Клайпедського порту – вже 5 червня командири кораблів отримають завдання. Операції відбуватимуться в усьому Балтійському морі. Швеція вперше як член Альянсу візьме участь у навчаннях.

Литовські ВМС залучать до навчань два судна: тральщик і сторожовий корабель. Вони відповідно працюватимуть у різних групах, керуючись вказівками вищого командування.

Нагадаємо, військовозобов'язані чоловіки з посвідкою на проживання в інших країнах не можуть перетнути кордон задля виїзду з України. Про заявив речник Державної прикордонслужби Андрій Демченко. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, посвідчення ветерана тепер доступне у застосунку "Дія", його можуть отримати не лише військові, але й постраждалі внаслідок війни та сім'ї загиблих захисників. Про це повідомив віце-прем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

Головне