НАТО діятиме жорсткіше проти російських шпигунів у відповідь на диверсії, - Столтенберг

НАТО діятиме жорсткіше проти російських шпигунів у відповідь на диверсії, - Столтенберг

Члени НАТО планують вжити суворіших заходів проти російських шпигунів у країнах Альянсу у відповідь на активність Москви у вигляді диверсій та кібератак.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Reuters.

"Ми спостерігали кілька прикладів диверсій, спроб підпалів, кібератак та дезінформації", – зазначив Столтенберг.

Він додав, що 13 червня на зустрічі міністрів оборони країн Альянсу в Брюсселі обговорюватимуть "російську кампанію ворожих дій проти союзників НАТО".

Столтенберг також підкреслив, що керівники оборонних відомств розглянуть варіанти реагування НАТО, включаючи захист критично важливої морської та кіберінфраструктури, а також "жорсткіші обмеження для працівників російської розвідки по всьому Альянсу".

Напередодні Єнс Столтенберг запевнив, що Угорщина не блокуватиме допомогу Альянсу Україні. Кошти Угорщини використовуватися для цієї допомоги не будуть. 

Перед цим, 10 червня, стався перший випадок порушення повітряного простору Фінляндії російським військовим літаком з моменту приєднання цієї скандинавської країни до Північноатлантичного альянсу. Останній подібний випадок стався ще в серпні 2022 року, коли два російські винищувачі порушили повітряний простір Фінляндії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, підрозділи Сухопутних військ України знищили 96 російських повітряних цілей з 6 по 13 червня. 

 

Головне