НАТО буде в безпеці, коли Україна стане його повноправним членом, - МЗС Болгарії

НАТО буде в безпеці, коли Україна стане його повноправним членом, - МЗС Болгарії

Коли Україна стане повноправним членом НАТО, то всі країни Північноатлантичного альянсу будуть у безпеці. Таку заяву зробив глава МЗС Болгарії Іван Кондов під час трансатлантичної вечері, яку організував державний секретар США Ентоні Блінкен у рамках щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН. 

Як повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Болгарії, на зустрічі з колегами Кондов зокрема наголосив на ключовій ролі НАТО в гарантуванні безпеки з огляду на сьогоднішні виклики. Акцентував також на важливості зміцнення східного флангу Північноатлантичного альянсу, а також на безпеці у Чорноморському регіоні. Окремо він звернув увагу на зусилля Болгарії в цьому напрямку. 


Нагадаємо, у вівторок, 24 вересня, під час виступу на сесії Генасамблеї ООН, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має докази того, що цієї зими росія планує завдати ударів по АЕС в Україні. За його словами, у цій війні слід зупинити агресора, який є порушником Статуту ООН.

Як писав “Ми-Україна” раніше,  25 вересня під час засідання Радбезу ООН  держсекретар США Ентоні Блінкен заявив,  що союзники повинні знайти способи, як покласти край війні, яку росія не має наміру зупиняти. Також додав, що для гарантування миру в Україні слід зупинити співпрацю росії, Ірану, КНДР та Китаю.

Головне