Натівські F-16 на варті: Румунія підіймала винищувачі через нічну атаку рф по Україні

Натівські F-16 на варті: Румунія підіймала винищувачі через нічну атаку рф по Україні

Румунські Збройні сили відреагували на нічну атаку "шахедами" по Україні, підняттям в небо винищувальної авіації. У Міноборони країни повідомили, що до операції було залучено два бойових літаки F-16. 

Борти злітали з 86-ї авіабази Борча. О 2:19 ночі винищувачі піднялися в повітря для патрулювання та оцінки ситуації, повернувшись на базу близько 4:20 ранку.

Паралельно з повітряною операцією, Національний військовий командний центр Румунії активував систему цивільного захисту, повідомивши Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій про необхідність оповіщення населення повіту Тулча. Цей захід був спрямований на забезпечення готовності цивільного населення до можливих надзвичайних ситуацій.

Особливу увагу було приділено району поблизу Плауру, де Міністерство оборони ініціювало проведення наземних розслідувань для виявлення можливих уламків чи інших предметів, які могли впасти на територію Румунії внаслідок атаки. 

"Станом на 3:45 у всіх охоплених районах оголошено припинення заходів тривоги. Міноборони в режимі реального часу інформує союзницькі структури про ситуації, спричинені нападом, перебуваючи з ними на постійному зв’язку", - вказано у дописі оборонного відомства.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вночі 24 липня у румунському окрузі Тулча, що межує з Україною, спрацювала система оповіщення Ro-Alert. Жителів попередили про можливе падіння небезпечних об'єктів - таке попередження зазвичай надходить під час атак російських дронів на українські портові об'єкти вздовж Дунаю.

 

Головне