Наступні 3 місяці Україна може пройти з мінімальними відключеннями світла

Наступні 3 місяці Україна може пройти з мінімальними відключеннями світла

Україна увійшла в період відносного енергетичного балансу. Наступні три місяці можуть пройти з мінімальними обмеженнями або ж світло не вимикатимуть взагалі. Про це повідомив радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко.

За його словами це за умови, якщо "не буде зовнішніх впливів".

"Ми зараз увійшли в період, коли генеруючої електрики у системі побільшало. Температура впала. Знизилося споживання. Ми, на жаль, погодозалежні, і сьогодні перебуваємо у відносному балансі", - зазначив заступник голови Міненерго.

На уточнення, чи означає це, що наступні три місяці можуть бути з мінімальними обмеженнями чи взагалі без відключень, Бойко сказав: “Саме так”.

Радник зазначає, що якщо не буде зовнішніх впливів, у балансі українці проживуть наступні три місяці. Якщо й обмеження будуть виникати в якісь дні, то матимуть незначний характер.

Нагадаємо, угорський уряд запровадив нові правила для громадян росії та Білорусі, спрощуючи їхній в'їзд до країни. Тепер вони мають змогу отримати "національну карту", що дозволяє працевлаштування в Угорщині терміном на два роки з опцією подальшого продовження. Про це повідомило видання Deutche Welle.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Херсонщині під ворожим вогнем та авіаударами опинилися 15 населених пунктів, зокрема Херсон. російські війська поцілили в об'єкти критичної та припортової інфраструктури, житлові квартали та газопроводи.

Головне