Наступна зустріч щодо української Формули миру відбудеться у Швейцарії, - ОП

Наступна зустріч щодо української Формули миру відбудеться у Швейцарії, - ОП

Наступна, четверта зустріч радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо української Формули миру відбудеться у Швейцарії.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі за результатами зустрічі з помічником державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсом О’Браєном та заступником помічника держсекретаря США Крістофером Смітом.

Вони, зокрема, обговорили візит президента Володимира Зеленського до США, який відбувся минулого тижня, та необхідність прискорення імплементації досягнутих двосторонніх домовленостей. 

Єрмак під час зустрічі високо оцінив сильну двопалатну та двопартійну підтримку Конгресу США, президента Джо Байдена, його команди та допомоги, яку виділяють Україні для боротьби із загарбниками.

"Розраховуємо на якнайшвидшу реалізацію досягнутих домовленостей, зокрема тих, які зміцнять обороноздатність України", - наголосив очільник ОП.

За його словами, він висловив подяку партнерам зі США за військовий та санкційний пакети та відзначив важливу роль Держдепартаменту Сполучених Штатів у донесенні інформації про потреби України до обох палат Конгресу США та органів виконавчої влади країни. Єрмак зазначив, що санкційний тиск на російську федерацію потрібно посилювати. Йдеться про введення заборон для пропагандистів, які поширюють дезінформацію по всьому світу.

Крім того, посадовці обговорили імплементацію Формули миру та наступну зустріч з цього приводу.

"Обговорили стан імплементації української Формули миру, зокрема підготовку до проведення четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики, яка відбудеться у Швейцарії", - додав він.

О'Браєн та Сміт також оцінили ефективність "зернового коридору", який забезпечила Україна у Чорному морі для перевезення вантажів. Вони наголосили на важливості продовженні його роботи та розвитку пропускної здатності.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський висловив думку, що Аргентина може активно брати участь у реалізації української Формули миру.

Головне