Наступ росіян на Куп'янськ: Євлаш прокоментував інформацію

Наступ росіян на Куп'янськ: Євлаш прокоментував інформацію

Керівник пресслужби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш прокоментував публікацію видання Forbes по нібито підготовку армією рф наступу на Куп'янськ та стягнення під місто 500 танків і 40 000 бійців особового складу. В ефірі "Ми-Україна" він наголосив, що просування ворога на Купʼянському напрямку немає. 

Євлаш наголосив, що дані про чисельність угруповання він особисто озвучував ще восени. Відтоді на Лимано-Куп'янському відтинку фронту перебуває близько 110 000 осіб живо сили противника. 

"Якщо розділити їх по напрямках, то саме на Куп'янському чисельність залишається плюс-мінус сталою. Хочу наголосити, що якщо ми говоримо про особовий склад, то це не значить, що всі ці 40 000 одночасно беруть участь на передній лінії зіткнення. Це не так, це загальна кількість, яка включає в себе і підрозділи забезпеченні, і рембази, і медиків та багато інших. Звичайно, цю кількість не можна недооцінювати, проте ми даємо їм раду вже досить довгий час і просування на цьому напрямку немає", - пояснив він.

Також Євлаш уточнив і дані щодо кількості військової техніки ворога на Куп'янському напрямку. За його словами, нині на цій ділянці фронту росіяни сконцентрували 533 танки, 650 ББМ, 430 артсистем та 160 РСЗВ. Він наголосив, що далеко не всі стягнуті під Куп'янськ зразки техніки та озброєння противника перебувають у належному стані, там само у армії рф є проблеми з боєприпасами. 

Нагадаєом, що цього чутки про потенційний наступ на Куп'янську прокоментували у Харківській ОВА. Її голова Олег Синєнубов наголосив, що окупанти на вказаному напрямку намагаються наступати ще з лютого 2022 Ворог взагалі не полишав наміру знову відбити визволені території, оскільки для них вони є важливими з логістичної точки зору.

Як писав "Ми-Україна" раніше, від початку нового року ворог став активно закидати Авдіївку КАБами. Лише минулої доби у саме місто прилетіло майже 40 таких керованих авіабомб, а з початку року - 746. У місті на сьогодні залишається менше 1000 осіб, охочих виїхати - небагато. Керівник Авдіївської МВА розповів, чи ведуться в Авдіївці вуличні бої.

Головне