Наступ рф затягнувся, далі він піде на спад, - Буданов

Наступ рф затягнувся, далі він піде на спад, - Буданов

Наступальна операція російських військ, яка вже затягнулася, має піти на спад упродовж найближчих двох місяців. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки МО Кирило Буданов. 

"За півтора–два місяці основний напір армії РФ має завершитися, бо й так наступ затягнувся. Практика 10-річної війни показує, що наступальний потенціал будь-яка сторона понад два місяці не витягує. Наступальні операції рф наближаються до трьох місяців, тому далі буде деякий спад", - сказав він в інтерв’ю Forbes.

Разом з тим, Буданов застеріг від надмірного оптимізму. Він наголосив, що після періоду затишшя цілком імовірні нові спроби російського наступу.

"Але ми знаємо, що після спаду і невеликого затишшя будуть нові спроби ворога наступати. І ми до цього готуємося", - зауважив очільник воєнної розвідки.

При цьому він додав, що багато залежить від нас самих — чи ми оберемо пасивне очікування, дозволяючи ситуації повторитися через кілька місяців, чи ж візьмемося за активні дії, аби випередити події.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за останню добу на фронті зареєстровано 136 боєзіткнень, з найінтенсивнішими боями на Покровському напрямку. Ворог атакував українські позиції та населені пункти, застосувавши три ракети, здійснив 73 авіаудари з 97 керованими авіабомбами, а також провів понад 4900 обстрілів, включаючи 79 з РСЗВ. Втрати ворога за бойову добу 6 серпня склали 1230 осіб, загальний "рахунок" від 24 лютого 2022 року - майже 586 400 знищених окупантів.

Головне