Наступ рф під Авдіївкою сповільнився, окупанти скаржаться на брак зброї, - ISW

Наступ рф під Авдіївкою сповільнився, окупанти скаржаться на брак зброї, - ISW

Спроби російського наступу під Авдіївкою сповільнилися через безперервні бої з виснаженням та втрату у живій силі та техніці.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У російському інформаційному просторі спочатку панував оптимізм стосовно перспектив наступальних операцій російських військ біля Авдіївки. Російські медіа та блогери почали надавати неперевірені та максималістські звіти про переміщення російських військ на відстань понад 10 км, і, ймовірно, перебільшували успіхи російської армії під час ранньої стадії наступальних операцій під Авдіївкою.

Пізніше деякі російські медіа та блогери визнали складності російського просування під Авдіївкою і вказали на те, що російські війська сповільнили свій наступ у цьому районі. Також було зазначено, що в районі Авдіївки тривають запеклі бої із виснаженням. Багато російських медіа та блогерів залишаються обережними у своїх повідомленнях про тактичні дії та проблеми російських військ на окремих ділянках фронту.

Російські війська продовжують наступальні операції з метою оточення Авдіївки 15 жовтня, але поки що не досягли значущих успіхів в контексті можливого зниження темпів своїх операцій у цьому районі.

Крім того, командир російського батальйону "Схід" Олександр Ходаковський висловив критику щодо військового керівництва і висвітлив проблеми, які виникають на фронті. Він наголосив на недоліках у контрбатарейному потенціалі, недостатній компетентності командира, медичній підтримці, ротації та постачанні в російських військах.

Ходаковський відзначив відсутність ефективного зв'язку між російськими батальйонами та їхніми штабами, що стало настільки поширеним, що, коли українські війська вдарили по будівлі російського штабу, російський батальйон не знав, що штаб припинив роботу і продовжив операції самостійно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти вночі били по Дніпру та області ракетами.

Головне