Наша далекобійна зброя вразила ціль на 700 км: головне з виступу глави Мінстратегпрому Камишіна

Наша далекобійна зброя вразила ціль на 700 км: головне з виступу глави Мінстратегпрому Камишіна

Очільник Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час форуму "Україна.2024" розповів, що минулого року українська оборонна промисловість виготовила більше, ніж за 2022 рік. Цього року слід очікувати ще більше.

Головне з виступу:

Про спроможності виробництва

Минулого року наша оборонка виготовила більше, ніж за 2022 рік. Спроможності на 2024 рік ще у 6 разів більші. Маємо понад половину законтрактованого. 

Україна почала виготовляти гібридне ППО. Крім того, Україна з партнерами вже збирає БМП та гаубиці 105-го калібру. Виробництва на території нашої країни нарощуються.

Про боєприпаси

За минулий рік суттєво наростили виробництво боєприпасів. Почали освоювати нові позиції, але потреба фронту значно більша, ніж виробничі спроможності США та ЄС разом взятих.

Про FPV-дрони

В Україні можна купити від мільйона FPV-дронів до тисяч далекобійних страйкерів. У 2024 - це буде рік, коли буде більше дронів на землі.

Про далекобійне озброєння

Минулорічні удари по цілях в глибині росії були завдані виробленим в Україні озброєнням. За словами Камишіна, у нас зʼявилася наша далекобійна зброя, яка вразила ціль на 700 км.

"Найважливіша програма для нашої країни – це ракетна програма. Але про неї я скажу не більше, аніж Президент – у нас зʼявилася наша далекобійна зброя, яка вразила ціль на 700 км", – розповів міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що за останні місяці було виявлено порушення постачання продовольства українській армії на десятки мільйонів гривень.

Головне